Wasmachine-deurtje open of dicht laten na gebruik? Veel mensen weten het niet!

wasm 1jpg

Tijdens onze dagelijkse huishoudelijke bezigheden zijn er vaak kleine details die over het hoofd worden gezien, maar die wel van invloed kunnen zijn op onze apparatuur en kleding.

Eén van deze details is de behandeling van onze wasmachine na het draaien van een was.

Veel mensen hebben de gewoonte om direct na het wassen van hun kleren de deur van de wasmachine te sluiten.

Dit lijkt wellicht netjes, maar het kan onvoorziene gevolgen hebben voor zowel de machine als de kleding die erin gewassen wordt.

Deskundigen adviseren om na gebruik de deur van de wasmachine op een kier te laten staan. Deze eenvoudige handeling kan een groot verschil maken.

“Het advies luidt dat je na elke wasbeurt het deurtje van de wasmachine op een kier moet zetten. Zo krijgt vocht de kans om te ontsnappen en worden onaangename geurtjes voorkomen,” is het advies.

Om te voorkomen dat schimmel en onaangename geuren ontstaan, is het raadzaam om de deur van de wasmachine open te laten. Dit komt zowel de machine als je kleding ten goede.

Niet alleen de deur, ook het zeepbakje verdient extra aandacht. Het is slim om deze na gebruik open te laten staan.

Op deze manier kan de binnenkant van de machine drogen en wordt voorkomen dat achtergebleven water latere problemen veroorzaakt.

Indien je geen tijd hebt om direct na het programma de was op te hangen, is het essentieel om op zijn minst de deur open te houden.

Langdurig natte was in de machine kan bacteriegroei en schimmelvorming veroorzaken, waardoor ongewenste geuren ontstaan die lastig te verwijderen zijn. Een open deur kan dit risico aanzienlijk verminderen.

Deze simpele stappen kunnen de levensduur van je wasmachine verlengen en zorgen voor een frissere en schonere was.

Geniet van frisse, geurvrije kleding.

Verbeter niet alleen je huishoudelijke apparaten, maar ook je dagelijks comfort met deze eenvoudige tip.

1. “Ik geef het eerlijk toe, ook ik doe het fout!
2. Stom nooit aan gedacht eigenlijk.
3. We doen het blijkbaar met velen verkeerd!
4. Ik wist het eigenlijk ook niet.
5. Voortaan ga ik dit dus ook maar doen!”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven