Wees gewaarschuwd: Trek aan de alarmbel als dit bij jouw voordeur ligt!

boontjes 1jpg

In vele huishoudens, vooral die met jonge kinderen of huisdieren, komt het vaak voor om af en toe onverwachte rommel in huis of in de tuin aan te treffen.

Automatische concepten

Bij het thuiskomen vragen we ons allemaal wel eens af hoe bepaalde dingen op een bepaalde plek zijn terechtgekomen. Meestal betrekken we onze kinderen erbij.

Als er onschuldige verklaringen zijn, geven we vaak huisdieren de schuld. Echter, zelden baart iets ons echt zorgen of doet ons nadenken over onverklaarbare gebeurtenissen.

Automatische concepten

Voor Maria Celino-Straker uit Manchester, VK, echter was dit precies het geval toen zij voedselresten in haar voortuin ontdekte.

Tijdens een normale dag kwam deze vrouw thuis en vond een blikje rode bonen voor haar voordeur.

In eerste instantie dacht Maria dat het mogelijk een grap was van buurtkinderen of dat een dier het blikje uit een vuilnisbak had gehaald.

Echter, een familielid, die tevens politieagent is, bracht haar op een ander spoor. Volgens hem was het geen onschuldige daad.

Hij waarschuwde haar dat het achterlaten van voedselresten of andere items voor iemands deur een tactiek kan zijn die door dieven wordt gebruikt.

De redenering hierachter is dat de dief wil verifiëren of de thuisbewoner aanwezig is of niet. Als het afval wordt opgeruimd, betekent dit dat de persoon thuis is en zal de dief hoogstwaarschijnlijk elders gaan kijken.

Maar als het afval blijft liggen, zoals in het geval van Maria’s bonenblikje, kan dit aangeven dat de bewoner afwezig is, wat de woning vatbaarder maakt voor diefstal.

Maria besloot haar ontdekking te delen op Facebook, in de hoop anderen attent te maken op deze tactiek en hen te helpen hun huis beter te beschermen tegen mogelijke inbraken.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven