Geert Wilders voorspelt positieve veranderingen voor Nederland.

WhatsApp Image 2024 05 14 at 142119 1jpg

Met de uitspraak “Nederland kan weer op betere tijden rekenen” onthulde Geert Wilders, de leider van de PVV, donderdagochtend het nieuwe akkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB.


Vol trots over de behaalde resultaten verklaarde hij: “Er waait een frisse wind.” Caroline van der Plas van BBB kon haar opwinding nauwelijks verbergen, gezien het feit dat ze de hele nacht nauwelijks had geslapen.

Bizarre juice over minder fraaie kant Caroline van der Plas: ‘eigenlijk een schrijnend verhaal’

Zij prees haar mede-partijleiders door te zeggen: “Drie toppers,” met veel enthousiasme. De vier partijleiders geven toe dat het bereiken van deze overeenkomst niet zonder uitdagingen is geweest.

Grote irritatie bij Caroline van der Plas: ‘Mag ik nog ademen mensen?’

Wilders spoort zijn partners bij VVD, NSC en BBB aan om te blijven investeren in hun samenwerking. NSC-leider Pieter Omtzigt voorspelt al dat er sprake zal zijn van spanningen tussen de toekomstige coalitiepartijen.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Bij de presentatie van het akkoord bedankte Wilders zijn mede-onderhandelaars en benadrukte het belang van voortdurende investering in de politieke samenwerking.

De onderhandelingen van de afgelopen zes maanden verliepen moeizaam, gekenmerkt door onderlinge conflicten en wantrouwen.

“Ik denk dat we vaak dachten dat het niet zou lukken,” merkte VVD-leider Dilan Yesilgöz op. “We hebben veel meegemaakt, maar hier staan we dan.”

Omtzigt voorspelt dat er nog wel botsingen zullen zijn tussen de “vier behoorlijk verschillende partijen”: “U zult een grotere verscheidenheid zien dan u gewend bent van een coalitie.”

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

“Yesilgöz reageerde voorzichtig op de vraag of ze blij is met de deal: ‘We nemen onze verantwoordelijkheid.’”


Tijdens de presentatie werden de belangrijkste speerpunten benadrukt door de vier partijleiders. Wilders legde vooral de nadruk op de strenge asielparagraaf, terwijl de VVD tevreden was over defensie, veiligheid, blijvende steun voor Oekraïne en lastenverlichting.


Omtzigt sprak voornamelijk over bestaanszekerheid, met name de verlaging van de energieaccijns en een bouwimpuls van 7 miljard euro.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Van der Plas van BBB was enthousiast over versoepelingen voor boeren, tuinders en de visserij. Ze was tevreden over haar “drie fantastische nieuwe bondgenoten”: “Het resultaat mag er zijn.”

Groot alarm: Caroline van der Plas moet programma afbreken na bericht van zoon!

Geert Wilders deelt een aantal van zijn grote plannen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven