Meisje verdrietig omdat ze maar 920 euro zakgeld per maand krijgt: ‘Voelt alsof ik op een boerderij woon’

WhatsApp Image 2024 07 07 at 073424jpeg

Er was eens een 15-jarige tiener genaamd Nicolette Gray uit Californië, die op 20 september 2019 haar gevoelens deelde nadat haar moeder, Nina Gray, besloot om haar zakgeld drastisch te verminderen.

Vroeger ontving Nicolette een maandelijks zakgeld van $5.000, wat later werd verlaagd naar $1.000 omdat haar moeder bezorgd was over haar neiging om grote schulden te maken met creditcards.

Bij het populaire televisieprogramma “Dr. Phil” bereikte het verhaal een emotioneel hoogtepunt toen Nicolette, met tranen, haar gevoelens van verwarring en verlies deelde over de veranderingen in haar levensstijl.

Zij vergeleek haar nieuwe financiële situatie met “het leven op een boerderij”, wat een sterke tegenstelling was met de luxe levensstijl vol designer handtassen en mode-accessoires waar ze vroeger van genoot.

In haar beslissing om de financiële ondersteuning te verminderen, benadrukte Nina Gray dat ze haar dochter wilde leren om verantwoord met geld om te gaan.

Een stap verder, nodigde ze familievriend Joel uit om te assisteren in het monitoren van Nicolette’s uitgaven.

Tijdens hun verschijning op “Dr. Phil” bespraken Nina en Nicolette de uitdagingen in hun moeder-dochterband.

Nina betreurde hoe ze haar dochter had verwend en haar hebzuchtige verlangens had toegegeven.


Dr. Phil heeft benadrukt dat het essentieel is voor een gezonde ontwikkeling van waarden en financiële discipline bij jongeren dat er een sterke emotionele band tussen ouder en kind bestaat.


Het verhaal van Nicolette Gray en haar drastisch verminderde zakgeld benadrukt niet alleen de uitdagingen van opvoeden in een omgeving van overvloed, maar ook de rol van ouders bij het aanleren van financiële verantwoordelijkheid en het vormen van een gezonde relatie met geld op jonge leeftijd.

1. Haar zakgeld werd verlaagd van 4500 euro naar 920 euro per maand.
2. De tiener is teleurgesteld over het bedrag.
3. De tiener voelt boosheid richting haar moeder vanwege de verlaging.
4. De tiener ervaart de overgang van luxe naar schaarste.
5. Met dit bedrag heeft ze beperkte financiële mogelijkheden.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven