Ben jij een zijslaper? Dan kan dit een grote impact hebben op jouw gezondheid!

spojpg

Onderzoek toont aan dat de slaaphouding van zijslapers een grote invloed kan hebben op hun gezondheid.

Op korte en lange termijn kan het slapen op de rechterzij aanzienlijke gezondheidsproblemen veroorzaken.

Daarom wordt sterk aangeraden om op de linkerzij te slapen. Hier zijn enkele voordelen van deze slaappositie:

Door op je linkerzij te liggen, wordt de bloedsomloop in je lichaam gestimuleerd doordat de aorta vanaf het hart naar links buigt voordat deze naar de buik gaat.

In tegenstelling tot het liggen op je rechterzij, waarbij het bloed omhoog moet worden gepompt, stroomt het in deze positie gemakkelijker naar beneden.

Voor een betere spijsvertering is het aan te raden om na het eten op je linkerzij te liggen, omdat de maag op een natuurlijke manier ligt.

Dit bevordert de afgifte van enzymen uit de alvleesklier wat resulteert in een betere vertering en kan maagkrampen voorkomen.

De positie van de maag heeft niet alleen invloed op de spijsvertering, maar kan ook het brandend maagzuur verminderen doordat de maag beter de zuurterugvloeiing kan reguleren.

Met de milt aan de linkerkant van het lichaam, wordt het bloed effectiever gefilterd en werkt het lymfesysteem optimaal wanneer je op je linkerzij ligt, waardoor vloeistoffen gemakkelijker naar de milt worden geleid.

De vele voordelen maken het waardevol om op je linkerzij te slapen! Als zijslaper wordt aangeraden om een neksteunkussen te gebruiken om nekklachten te voorkomen die kunnen ontstaan bij het gebruik van een hoofdkussen zonder neksteun.

Als je gewend bent om op je rechterzij te slapen, kan het lastig zijn om over te schakelen. Probeer tijdens je slaap op je linkerzij te liggen met een kussen in je rug om draaien naar rechts te voorkomen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven