Zo creëer je een spabehandeling thuis: 10 verzorgingstips(3 minuten lezen)

Zo creëer je een spabehandeling thuis: 10 verzorgingstips(3 minuten lezen)

12 november 2021 0 Door kya

Van een gezichtsbehandeling tot een hoofdmassage. Een mini spa-dag is eenvoudig na te bootsen met deze top 10 persoonlijke verzorgingsbehandelingen om thuis uit te voeren. Of je er nu een dag voor vrijmaakt of even pauze hebt.

 1. Een gezichtsmasker
  Een gezichtsmasker is een voedingsbron voor je huid en kost slechts een paar minuten van je tijd om op te doen. Je hebt verschillende soorten gezichtsmaskers. Bijvoorbeeld uit een pot om met de hand of met een kwast op te smeren of een zogeheten sheet masker. Dat laatste is een vel in de vorm van je gezicht waardoor het snel en gemakkelijk in gebruik is.
 2. Een manicure
  Hoewel er genoeg professionele nagelstylisten zijn, kan je zelf best eens een manicurebehandeling doen om je nagels een verzorgd uiterlijk te geven. Kies zelf een kleur uit die bij je past, kam je toilettas uit om een nagelvijl tevoorschijn te toveren en duw je nagelriemen terug met een nagelriemverzorger. Geen zorgen als je er een keer naast lakt, daar heb je nagellakremover voor.
 3. Een pedicure
  Als je toch met je nagels bezig bent, neem dan ook je voeten mee. In dezelfde of juist een andere kleur. Wil je dat je nagellak extra lang blijft zitten, kies dan voor voor gellak. Voor de meeste gellak heb je een speciale gellak lamp nodig. Mocht dit niet zo zijn, staat het op het potje aangegeven. De lamp geeft aan hoe lang je je hand eronder moet houden om één laagje nagellak te drogen.
 4. Een voetenbadje
  Een veel vergeten onderdeel van het lichaam: voeten. Dat terwijl je er elke dag op loopt en ze vaak opgesloten zitten in sokken en schoenen. Je voeten verzorgen schijnt niet alleen goed te zijn voor henzelf, maar ook voor de rest van je lichaam. Pak er een boek bij terwijl je je voeten laat weken in een badje met lauwwarm water en een paar druppels amandelolie voor de zachtste voeten. Verzorg daarna je voeten met speciale voetencrème.
 1. Een bad nemen
  Heb je een bad thuis? Haal een bruisbal of badzeep in je favoriete geur. Zet ontspannende muziek aan en brand een (geur)kaars in plaats van dat je het felle badkamerlicht aanzet. Leg je elektronica weg en vul het bad aan wanneer deze afkoelt. Je zult zien dat het dichtbij de belevenis van een spa komt.
 2. Hoofdmassage
  Een hoofdmassage spin komt aardig in de buurt van de beleving van een hoofdhuidmassage. En het voordeel is dat je er helemaal niemand bij nodig hebt. Pak hem erbij wanneer je op de bank ligt en gun jezelf een 15 minuten massage.
 3. Rugmassagekussen
  Jezelf een rugmassage geven gaat misschien lastig. Maar met een rugmassagekussens die tegenwoordig op de markt zijn, voelt het alsof je wordt behandeld door een professionele masseur. Zeker wanneer je veel zit, is het belangrijk om aandacht te geven aan je rug. Een prima investering voor regelmatige ontspanning.
 1. Stoombad
  Een stoombad voor je gezicht is de ideale manier om te ontspannen én je gezicht te reinigen. De hitte verwijdt poriën, zodat onzuiverheden verdwijnen zonder dat je er erg in hebt. Wat je ervoor nodig hebt is een kom om je gezicht boven te hangen, heet water, een theedoek voor over je hoofd en eventueel kruiden om aan het bad toe te voegen.
 2. Scrubben
  Hoewel je lichaam uit zichzelf al vuil en dode huidcellen verwijdert, helpt lichaams- of gezichtsscrub daar een handje bij. Je haalt als het ware een laagje van je huid af waar het vuil zich verzamelt. Hierdoor ziet je huid er direct frisser en jonger uit. Let op: scrub je huid niet te vaak. In ieder geval niet meer dan 2 keer per week. En wees voorzichtiger met je gezicht dan met de rest van je lichaam, aangezien deze huid gevoeliger is.
 3. Waxen
  Jezelf ontharen is helemaal zo moeilijk niet. Je hebt namelijk wax die je op de huid kunt smeren en vanzelf hard wordt, waardoor je het zonder waxstrips kunt verwijderen. Wat je nodig hebt is de wax zelf en de eenmalige aanschaf van een waxverwarmer en je gaat weer glad door het leven.